Helyzetfeltárás

Maroslele Község Önkormányzata vezetésével, összesen 9 csongrádi települést magában foglaló konzorcium jött létre a EFOP-3.9.2-16-2017-00028 “Gyermekeink a jövő” – humán szolgáltatások minőségének fejlesztése Csongrád megyében projekt sikeres megvalósítása érdekében. A konzorcium tagtelepülései: Maroslele, Óföldeák, Földdeák, Székkutas, Mindszent, Mártély, Kiszombor, Apátfalva, Magyarcsanád.

Az EFOP-3.9.2. Felhívás egyik kötelezően választható elemeként a projektbe betervezésre került a Korai iskolaelhagyást megelőző modellprogram kidolgozása a konzorciumot alkotó kilenc település iskoláinak – önkéntes – bevonásával, melyhez a megvalósítók a HBH Stratégia és Fejlesztés Kft-t vonta be külső szakértőként. Jelen megalapozó Helyzetfeltárás ennek a megbízásnak a keretében készült Maroslele Község Önkormányzata és a HBH Kft. között létrejött, hatályos Vállalkozási szerződésben foglalt tartalmi és formai elvárások alapján.

Modellprogram

A modellprogram kidolgozásakor a szakértői team szorosan együtt dolgozott a helyi szintű megvalósításban részt vevő kollégákkal, akik a módszertani fejlesztésban, valamint a helyi szintű kiproóbálásban, tesztelésben, az eredmények terjesztésében vettek részt.

A közös munka nyomán kidolgozásra került egy 11 módszert bemutató módszertani gyűjtemény valamint ehhez kapcsolódóan a módszerek témaspecifikus alkalmazásához tanácsok.

A 11 módszer illeszkedik és választ ad a helyzetfeltárásban beazonosított problémákra.

Letölthető dokumentumok

  • A teljes tanulmány letölthető innen.
  • A modellprogram megvalósításában résztvevő helyi szakemberek által szerkesztett szakmai kiadvány, amely tartalmazza a 11 módszer összefoglaló leírását, letölthető innen.

Ezek a Művek a Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően használhatók fel.